Tarvittavat välineet

Yleiset ohjeet

  • Levitä pulveria tasainen kerros suksenpohjalle
  • Sulata pulveri kuumalla raudalla (165-180 Cº)  siten, että se sulaa tasaiseksi kerrokseksi suksenpohjalle
  • 0- ja 1 -pulverien sulamislämpötila on oikea, kun suksen pintaan jää "tähtipölyä"
  • Anna jäähtyä hetken verran
  • Harjaa pulveri ylös suksesta, siten että pohja tulee valkoiseksi
  • Kiinnitä ylös hankattu pulveripöly kiinni sukseen nopealla raudan vedolla
  • Anna suksen jäähtyä
  • Poista ylimääräinen voide huolellisella harjauksella

(Kovalla pakkasella viimeinen kerros kiinnitetään sukseen korkittamalla)

 

 

Fluor powder +-0

Oranssi Fluori pulveri +-0 on erittäin laajatoiminen yleispulveri, joka toimii, niin uudella, vanhalla, kuin sekalumella.  Alusvoiteeksi suosittelemme Optiwax HF -luistovahaa tai Optiwax luistonauhaa. Voide on on osoittanut kilpailukykynsä erityisesti olosuhteissa joissa lumi olosuhteet vaihtelevat.

Fluor powder 0

Keltainen Fluori Pulveri 0 on parhaimmillaan vanhalla lumella ja kosteissa olosuhteissa. Voide on äärimmäisen laajatoiminen ja siten varteenotettava vaihtoehto myös lämpötila aluetta kylmemmissä olosuhteissa vanhalle lumella, kun ilman kosteus on korkea. Kosteissa ja likaisissa olosuhteissa pulveri kannattaa laittaa puhtaaseen pohjaan, Likaisella lumella ja pitkällä kilpailumatkalla se voidaan jättää myös harjaamatta, jolloin luisto-ominaisuudet säilyvät parhaiten.

Fluor powder 1

Punainen Fluori Pulveri 1 on uuden lumen ja satavan lumen pulveri. Kosteissa olosuhteissa suosittelemme pulverin pohjustukseksi Optiwax HF-luistovahaa tai Optiwax-luistonauha 1:sta. Ilman ja lumen kosteuden laskiessa tai lämpötilan kylmentyessä pohjustukseen suosittelemme LF -vahaa tai luistonauha 2:sta. Erittäin kostealla kelillä fluoripulveri 1 kannattaa laittaa muista voiteista puhtaaseen pohjaan, jotta pohjan fluoripitoisuus saataisiin mahdollisimman korkeaksi.

Fluor powder 2

Valkoinen Fluoripulveri 2 on parhaimmillaan kylmissä olosuhteissa ja kosteuden ollessa kohtalaisen alhainen. Pohjustukseksi suosittelemme luistonauha 2:sta, LF3- tai HF3-vahaa. Optiwaxin voitelutiimit ovat useissa olosuhteissa saanut parhaan tuloksen hankaamalla ohuen kerroksen Fluoripuriste 3:a Fluoripulveri 2:n alle.  Suhteellisen kosteuden ollessa lähellä 90 %:a pulverin sekaan kannattaa laittaa hivenen punaista Fluoripulveri 1:sta. Pulveripinnasta tulee erittäin kova, joten harjaus on syytä tehdä huolella. Tämä pulverin osalta suosittelemme harjauksessa syntyvän pulveripölyn raudoittamista kahteen kertaan ennen viimeistely harjausta.

Pulverien sekoittaminen

Optiwax pulvereita sekoittamalla eri sekoitussuhteilla saat voiteista kaikkein parhaimman irti. Esim. 0 pulverin ja 1 pulverin sekoitus on osoittanut kilpailukykynsä monissa tilanteissa.

Sekoitussuhdetta tässä voitelussa muutetaan lumiolosuhteiden mukaan. Vanhalla lumelle 0 pulverin osuus on suurempi esim. 75 %:a ja uudella lumella 25%:a. Samalla lailla myös 1 ja 2 pulverin sekoituksella saadaan sekoitettua vallitseviin olosuhteisiin oikea voitelu. Myös tässä sekoituksessa 1 pulverin määrä kasvatetaan kun ladulla on enemmän uutta lunta.